Gratis verzending vanaf €20,-

Gastblog @Mellifesyle | Volg je passie!

Gepubliceerd op 20 juli 2020 om 16:12

 

Melanie vroeg me of ik een gastblog wilde schijven. Heel erg leuk! Dat doe ik zeker!

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Myrthe, 22 jaar en woon sinds kort samen met mijn vriend Danny in het mooie Schijndel. We hebben samen een hele grote hobby en dat is reizen. We willen het liefst heel de wereld zien! Fotografie is een andere hele grote hobby van mij. De mooiste plaatjes van onze reizen delen we dan ook op mijn Instagram account @myrtheheijden.fotografie

 

 

Melanie is een oud klasgenoot van me. Dus toen ik een Instagram account wilde beginnen op het gebied van interieur heeft ze me gelijk wat tips en tricks gegeven waar ik echt wat aan had! Dat was dan ook het begin van mijn Instagram account @my.style.interior! Ik heb altijd interesse gehad in interieur. Ik vond toen ik jong was Eigen huis en tuin al helemaal leuk om te zien. Ik tekende plattegronden van huizen die ik in woonprogramma's had gezien ook na op Paint. Het zag er niet uit, maar ik was er wel heel trots op haha. Op De Sims ging ik ook helemaal los met het bouwen en het inrichten van huizen. Ik kon hier dan ook uren mee bezig zijn. Het spelen van De Sims zelf? Nee hoor laat dat maar zitten. 

 

Je zou zeggen dat ik later dan ook echt wat met interieur wilde doen, maar nee hoor ik wilde juf worden. Ik dacht daar echt mijn creativiteit in kwijt te kunnen. Na de middelbare school mijn diploma voor onderwijsassistent afgerond en zo door naar de PABO. Dit is iets waar ik achteraf wel spijt van heb, maar achteraf weet je het altijd beter. Op de PABO had ik het super naar mijn zin, maar wilde ik nu echt juf worden of was dat een logische volgende stap? Het bleek het 2e te zijn. Voor het eerst wist ik niet meer wat ik wilde doen. Ik vond dit zo'n vervelend gevoel. En dat is dan zacht uitgedrukt. Ik heb hier echt mee gezeten. Het voelde echt als verspilde jaren. 

 

 

Ik ben toen van alles uit gaan proberen. Ik werkte ondertussen in de kinderopvang. En ben een opleiding gaan volgen als nagelstyliste. Ik vond alles leuk, en daardoor zag ik de bomen het bos misschien ook niet meer. Ik kan mezelf helemaal verliezen in een hobby.  En toch had ik niet de richting gevonden waar ik echt mijn baan van wilde maken. Ondertussen kreeg ik regelmatig de vraag: "Wat doe je nu eigenlijk allemaal? Fotograferen, nagels? En je bent ook nog onderwijsassistent? " Misschien bedoelde iedereen het goed, maar wanneer ik dit hoorde frustreerde me dat heel erg. Alsof ik iemand ben die zomaar wat doet, en eigenlijk geen doel heeft. Nu zie ik dit echt als een kracht. Ik vind alles leuk. Een creatieve duizendpoot zullen we maar zeggen. Ik ben daardoor ook heel erg leergierig en ondernemend. Als ik iets doe ga ik er namelijk ook helemaal voor. Ik volg de opleidingen en verdiep me helemaal in het vak of in de hobby. Dit heeft me dan ook gebracht waar ik nu ben. En luister ik niet meer naar wat andere daarvan denken.

Na een jaar werken en nadenken wat ik wilde was ik er eindelijk uit! Dat ik hier nog niet eerder aan gedacht had... Ik wilde de interieurbranche in. Het was gewoon nog nooit in me opgekomen dat ik van mijn interesse voor interieur mijn baan wilde maken. Ik ben meteen gaan solliciteren. Ik heb dan misschien niet een gerichte opleiding of werkervaring, laat staan een portfolio, maar ik heb er wel MEGA veel zin in en wil alles leren. Gelukkig had ik snel een interieurwinkel gevonden waar ik aan de slag kon. Ondertussen ben ik ook een thuisstudie als interieurstylist gaan volgen. Ik dook hier dus ook helemaal in. En dit was echt de beste keuze ooit. Eindelijk heb ik iets gevonden waar ik mijn passie en creativiteit in kwijt kan. Zeker met mijn eigen Instagram account kan ik helemaal losgaan! 

Alle puzzelstukjes zijn dus echt op zijn plek gevallen. En dit geeft een heel fijn gevoel. Ik kan echt de hele dag bezig zijn met alles wat met interieur te maken heeft. Op mijn vrije dagen ga ik inspiratie op doen in verschillende winkels of op Instagram natuurlijk. Het stylen en fotograferen van een leuke setting vind ik echt het allerleukste om te doen. Ik kan hier echt uren mee bezig zijn en me helemaal afsluiten van alles om me heen. En dat ik hier zo'n lieve en leuke reacties op krijg via Instagram doet me goed! ❤️ 

 

Doe dus wat je echt wat je leuk vindt en volg je passie! Misschien kom je er met een omweg, maar als je het graag wil kom je er wel! Zolang je je eigen hart maar volgt en je niets aantrek wat andere hiervan vinden.

 

Liefs, Myrthe


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.