Gratis verzending vanaf €20,-

Black is back

Gepubliceerd op 2 november 2020 om 17:47

Het is tijd voor wat inspiratie! Ik hoor regelmatig dat mensen een lichte ruimte fijn vinden en bijna bang zijn voor donkere kleuren. Nu snap ik dit wel, maar is dat juist totaal niet mijn ding. Ik vind een donker interieur juist helemaal fantastisch! Mits er natuurlijk wel genoeg daglicht is en je overdag niet de lampen aan hoeft te zetten :p Zwart is dan ook echt mijn happy colour. Ik vind dit helemaal prachtig in een interieur. Zwarte keuken, zwarte deuren, zwarte lampknoppen, zwarte wanden! Maar ook andere kleuren zoals donker blauw, donker rood en donker groen vind ik echt prachtig en geven een luxe gevoel. 

 

 

Donkere meubels en kleuren in een interieur kunnen echt sfeer maken. Het geeft meteen een gezellig gevoel. Want ben nu eens eerlijk, in een woonkamer zoals hierboven zie je je toch helemaal met een wijntje zitten ;) Hier zie je ook echt een goed voor beeld van een donker in knus interieur zonder dat je het gevoel hebt dat je heel de dag met een zaklamp door het huis moet gaan haha. Hier zie je ook dat donkere kleuren en sierlijsten een een gouden combinatie zijn! Beide hebben ze al een luxe uitstraling en dat word alleen maar versterkt wanneer ze samen komen. Tipje van mij... Sierlijsten kan je enorm budget proof realiseren. Bij de bouwmarkt zijn enorm veel decoratieve lijsten van hout te krijgen. Bevestig ze met wat kit op je wand, verf ze mee en Voilá je hebt een Super luxe muur!

 

Maar je moet het allemaal maar durven. Zeker als je all out wil gaan, zoals hierboven. Donkere muren zie je steeds vaker, maar gooi er nog een donker plafond boven en het is wel echt next level. Vaak word het dan ook af geraden. Het laat de ruimte kleiner lijken en het plafond lager. En toch kan een donker plafond helemaal fantastisch staan. Zou jij het durven?

 

 

Vind je het wel mooi maar toch iets te spannend of past het niet bij de ruimte? Donkere tinten zijn heel mooi te combineren met lichte kleuren of felle kleuren. Door het contrast komen de lichte kleuren nog mooier uit en gaan meer spreken. Een lichte vloer staat dan ook prachtig bij donkere wanden. Hierdoor blijft de ruimte dan toch luchtig en sfeervol tegelijk. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.